|
FAQ
• Szukaj • Użytkownicy • Zaloguj się
|
|
Obecny czas: Sobota, 21 Gru 2024, 19:08
|
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Dofinansowanie do udzielonego już kredytu
Autor |
Wiadomość |
bezimienny1975
Dołączenie: Czwartek, 27 Maj 2010, 19:16 Posty: 1
|
Dofinansowanie do udzielonego już kredytu
Witam serdecznie
Zwracam się do Państwa z prośbą o wyjaśnienie pewnej kwestii, bo jak dotąd wszystkie organizacje rządowe nie wiedzą jak odpowiedzieć na moje pytanie.
W listopadzie poprzedniego roku uzyskałem kredyt hipoteczny na budowie domu jednorodzinnego w mBanku. Zanim zdecydowałem się na ten kredyt prześledziłem dokładnie oferty dostępne na rynku, ale nikt nigdy nie udzielił mi żadnych informacji na temat dofinansowań lub specjalnych preferencji.
Wiem ze jednym z wymogów otrzymania kredytu z dofinansowaniem jest brak posiadania na własność lokum mieszkaniowego. Pomimo tego ze prace budowlane są już bardzo zaawansowane to tak prawdę mównic my wiz nie mamy własności na ten lokal. Biorąc pod uwagę kryteria przydzielenia kredytu umieszczone na Państwa stronie wydaje mi się ze spełniamy wszystkie a wiec wartość 1m2 mieści się w granicach wymaganej średniej w woj. świętokrzyskim a powierzchnia użytkowa to 135m2.
Moje pytanie jest następujące: czy mogę się ubiegać o dofinansowanie do udzielonego już kredytu i jeżeli tak to, w jaki sposób mogę to zrobić? Wiem ze mBank nie jest objęty tym programem, ale być może jedna z możliwych opcji było by przeniesienie kredytu do innego banku objętego programem.
Bardzo proszę o poradę gdyż czas ucieka a czas podobno to pieniądz. W moim przypadku jest on niemały.
|
Czwartek, 27 Maj 2010, 19:23 |
|
|
Doradca Kredytowy
Dołączenie: Pon Maj 12, 2008 12:17 pm Posty: 377
|
Darmowa pomoc w uzyskaniu najlepszego kredytu hipotecznego Rodzina na swoim
|
|
|
|
MarekJanicki
Dołączenie: Czwartek, 29 Kwi 2010, 07:22 Posty: 349
|
Re: Dofinansowanie do udzielonego już kredytu
Nie można ubiegać się o dopłat do już udzielonego kredytu.
_________________ Wszystko o programie Rodzina na swoim Oblicz wysokość dopłat wykorzystując kalkulator kredytowy Rodzina na swoim, zobacz banki uczestniczące w programie, sprawdź limity cen mieszkań, poznaj warunki programu. http://www.rodzinanaswoim.net.pl
|
Piątek, 28 Maj 2010, 12:24 |
|
|
MarekJanicki
Dołączenie: Czwartek, 29 Kwi 2010, 07:22 Posty: 349
|
Re: Dofinansowanie do udzielonego już kredytu
A przy okazji to mBank jest w programie Rodzina na Swoim http://www.mbank.pl/indywidualny/kredyt ... -na-swoim/
_________________ Wszystko o programie Rodzina na swoim Oblicz wysokość dopłat wykorzystując kalkulator kredytowy Rodzina na swoim, zobacz banki uczestniczące w programie, sprawdź limity cen mieszkań, poznaj warunki programu. http://www.rodzinanaswoim.net.pl
|
Piątek, 28 Maj 2010, 12:28 |
|
|
Doradca Kredytowy
Dołączenie: Pon Maj 12, 2008 12:17 pm Posty: 377
|
Darmowa pomoc w uzyskaniu najlepszego kredytu hipotecznego Rodzina na swoim
|
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ 3 posty(ów) ] |
|
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości |
|
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
|